About Me

My photo
Petaling Jaya, Selangor, Malaysia
Assalamualaikum... Namaku Mashitah Othman. I will always be the follower of Allah S.W.T. and Rasulullah S.A.W... Menulis itu salah satu hobi dan minat. Sekadar berkongsi pendapat dan perasaan. #Cerkon itu ialah 'Cerita Kontot' macam Cerpen ( Cerita Pendek )...

24 March 2012

My friend is a cheerleader...

Assalamualaikum...

Korang ada cheerleader? Jangan jeles sebab saya ade seseorang yang memberikan semangat setiap hari. Tak jemu mengingatkan saya supaya berusaha... Gambatte! Heheheh....
Nama dia Demi Lovato... :)

Masaku akan tiba... Tungguuu...~~

P/S : Tahniah dan selamat memasuki alam pekerjaan kepada rakan-rakanku... I will miss you guys, for sure! You guys really did a great job... I'm so proud of you... Special thanks kepada Shahrul Rozafifie yang selama ini membantu aku time dalam kelas. Beliau pernah tolong aku ajar Web Design pakai software Adobe Dreamweaver dan juga tolong setting lighting dalam photo studio... Terhutang budi sangat. Kalau takde beliau maybe susah aku nak score Professional Practice! Tak sia-sia la jadi menantu kesayangan mak-mak mertua di Malaysia. hahaha... Nak bagi penghargaan pada At Samsul Aswad gak... Sebab sudi bekerjasama time ambik subject Photography 1... Satu group dengan At memang sesuatu yang sangat dihargai! Thanks sebab banyak membantu dalam Bilik Gelap ( Errr... Bilik untuk develop Film la!! Jangan salah faham. ) dan jugak masa shooting kat Putrajaya... And of course, yang lain-lain pun banyak membantu sepanjang kita berlajar bersama dalam kelas BG11 A... Thank you very much!

Redha...

P/S : Aku ingin seorang Imam yang membimbing, bukan seseorang yang ingin membiarkan aku terkontang-kanting...

22 March 2012

Kalau sedih, jangan dengar lagu sedih!

PP/S : Happy-happy pun berpada-pada juga. Penduduk Palestin tak dapat ketawa macam kita... Ingatlah juga pada yang kurang bernasib baik.

20 March 2012

My Art Works

Klik banner untuk melihat artwork saya! 

Hidup untuk makan atau makan untuk hidup?P/S : Sejak hari itulah perubahan berat badanku berlaku. Dan sekarang aku nak tambahkan lagi berat badanku supaya mencapai BMI yang ideal untuk tubuh aku... InsyaAllah... Cepat bagi aku makanan secara free sebagai amal ibadah korang sekaligus membantu aku... Bantu orang dapat pahala tau! Hehehew...

Sendiri

P/S : Mungkin sebelum ini kita asyik bergantung pada manusia yang serba kekurangan. Apa kata kita beralih kepada Allah Yang Maha Kekal. Kita tidak akan keseorangan selagi kita percaya kewujudanNya. Dia tidak pernah tidur, Dia sentiasa mendengar luahan dan permintaan kita. Jangan sesekali jemu meminta pertolongan daripadaNya, sedangkan Dia tidak jemu mendengar keluh kesah kita.

Ku rindu padanya...P/S : Hatiku terasa pedih bila terdengar ada seseorang berkata penyanyi K-Pop yang diminatinya adalah inspirasi dan idola beliau... Tak tau kenapa rasa sedih dihati... Semoga Allah menetapkan iman dan pendirianku. InsyaAllah.

18 March 2012

Pembukaan


p/s : Surah Al-Fatihah ini sempena perasmian blog aku. Dan kuingin titipkan doa ini untuk saudara-maraku dan sahabat handai yang telah kembali kerahmatullah... Semoga roh mereka dicucuri rahmat. Amin.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...